--> ”asansorsistemleri.com | asansor, asansör, elevator, elevators, lift, lifts, kabin, panaromik, hidrolik, araç asansörü, Servis Asansörü, Makina Dairesiz Asansör, Engelli Asansörü, Yürüyen Merdiven Sistemleri, insan asansörü, yolcu asansörü, hasta asansörü, yük asansörü, asansör bakımı ve onarımı, asansör montajı, asansör imalatı, asansör servisi, asansör yönetmeleiği, asansör firmaları, asansör şirketleri, asansör yedekparça, asansör kabinleri, Asansör Yedek Parça Lift, Kaldıraç, Vinç Asansörler, dış cephe asansörü, Asansör ve Yürüyen Merdiven Teknolojileri, SZUTEST A Tipi Akredite Muayene Kuruluşu, Asansör Yönetmeliği Eğitimi, Teknik Kontrol Ve Belgelendirme Hizmetleri, Asansör CE ve ISO belgesi, Hidrolik ve mekanik süspansiyon parçaları, Piston, güç ünitesi ve kabin karkası, Elektronik paneller, kabinler, Asansör motoru, Asansör rayı, Çelik halat, Kablo, Kontrol paneli, hidrolik yağı, Elektronik paneller, Kabin kapıları, Kompakt yük taşıma asansörleri, Villa tipi ev asansörleri, yürüyen merdiven ve yürüyen bant sistemleri, buton, butonyer, fotosel, yük, ölçme, fren, halat, saptırma, paket, lift, lcd, tft, indicator, weighing, rope , pulley, kumanda tablosu"

Asansör Bakım İşletme Yönetmeliğinde Asansörlerin Yıllık Kontrolleri Hakkında Yapılan Değişiklik:

MADDE 10:
(1) Asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere olmak üzere, her asansörün yıllık kontrolü yapının bağlı bulunduğu ilgili idare tarafından, A tipi muayene kuruluşuna yaptırılır.

(2) Yıllık kontrol faaliyetlerinin yürütülmesine yönelik A tipi muayene kuruluşunun belirlenmesi aşamasında, yapının bağlı bulunduğu ilgili idarece gerekli duyurular yapılır ve başvurular alınır.

(3) İlgili idarece alınacak başvurular neticesinde A tipi muayene kuruluşunun yeterliliği; sahip olduğu akreditasyonun kapsamı, periyodik kontrol ve muayene konularını kapsayacak şekilde düzenlenmiş olan mesleki sorumluluk sigortasının uygunluğu, bünyesinde tam zamanlı olarak çalıştırdığı muayene şefi ve muayene personeli sayısı, periyodik kontrol ücreti ve periyodik kontrolde kullanılmak üzere hazır halde tutulan teçhizatın genel durumu gibi kriterler dikkate alınarak incelenir.

(4) Yapılan incelemeler neticesinde belirlenen A tipi muayene kuruluşu ve ilgili idare arasında imzalanacak görevlendirme sözleşmesi ile A tipi muayene kuruluşuna asansörlerde yıllık kontrol işi için yetki verilir ve kamuoyuna gerekli duyurular yapılır.

(5) A tipi muayene kuruluşu ile ilgili idare arasında imzalanacak olan protokolde öngörülen sözleşme süresi boyunca,
A tipi muayene kuruluşunun akreditasyonunun ve mesleki sorumluluk sigortasının sürekliliği sağlanır.

(6) Mesleki sorumluluk sigortasının sürdürülmemesi, akreditasyonun askıya alınması veya iptal edilmesi durumlarında, ilgili idare tarafından
A tipi muayene kuruluşunun yetkisine son verilir ve gerekli duyurular yapılır.

(7) Yıllık kontrol raporunun tanzim ettirilmesinin takibine ve yıllık kontrol ücretinin karşılanmasına dair sorumluluk, asansörün bulunduğu yapıdaki bina sorumlusuna aittir.

(8) Yıllık kontrol faaliyetleri kapsamında bina sorumlusundan talep edilecek yıllık kontrol ücreti, ilgili idare tarafından tespit ve ilan edilir.

(9) Yıllık kontrol, asansörün bakımını üstlenen asansör monte eden veya onun yetkili servisi nezaretinde gerçekleştirilir.

(10) Yıllık kontrol aşamasında asansörde oluşabilecek hasarların tazmini, A tipi muayene kuruluşunun mesleki sorumluluk sigortasından karşılanır.

(11) A tipi muayene kuruluşunca verilecek olan muayene raporu üç nüsha olarak tanzim edilir ve ilgili idarede, bakım yapan firmada ve bina sorumlusunda birer nüshası muhafaza edilir.

(12) Bina sorumlusunca yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör, A tipi muayene kuruluşu tarafından yapının bağlı bulunduğu ilgili idareye bildirilir ve yıllık kontrolü yaptırılıncaya kadar hizmet dışı bırakılması sağlanır.

(13) Yıllık kontrol neticesinde, asansörün çalışmasında can ve mal güvenliği açısından bir tehlike söz konusu ise, asansörün çalışmasına can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar izin verilmez. Buna rağmen, asansörün çalıştırılmasından bina sorumlusu sorumludur.

(14) Yıllık kontrolün yaptırılıp yaptırılmadığının denetiminden ilgili idare sorumludur.

(15) Asansörde meydana gelebilecek bir kaza sonrasında, yıllık kontrol tekrarlanır.

(16) Yıllık kontrol faaliyetine ilişkin istatistiki bilgiler ilgili idarece kayıt altına alınır ve Bakanlığa açık tutulur.”

www.asansorsistemleri.com